AYGM Genel Müdürü Necdet Sümbül Görevine Başladı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görev yapan Necdet Sümbül, Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili olarak yeni görevine başladı.

1972 yılında Mersin’in Gülnar ilçesinde doğan AYGM Genel Müdürü Necdet Sümbül, 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. 3 yıl aynı üniversiteye bağlı Kulu Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi ve müdür yardımcısı olarak çalıştı.

1998 yılında DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü’nde Limanlar Yapım Dairesi Başkanlığı’nda inşaat mühendisi olarak görevine başladı. 2000-2012 yılları arasında Limanlar Yapım Dairesi Başkanlığı, Keşif, Şartname, İhale ve Kesin Hesap Şube Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra 2012 yılında Hava Meydanları Yapım Dairesi Başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Hava Meydanları Yapım, Hava Meydanları Etüd Proje, Elektrik Elektronik, Makine İkmal ve Müşterek Hizmetler Dairesi Başkanlıklarında daire başkanı görevinde bulundu. 04.06.2018-13.02.2019 tarihleri arasında Altyapı Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Vekili olarak görev yapmıştır.  13. 02. 2019 tarihinde AYGM Genel Müdür Vekili olarak yeni görevine atandı.

Evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.