AYGM Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kongresine Katıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayelerinde, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Yollar Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen 2. Ulusal Tünelcilik ve Yer Altı Yapıları Kongresi ve Sergisi’nin Açılış Töreni Sheraton Ankara Hotel’de gerçekleşti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları Sayın Adil Karaismailoğlu ve Sayın Enver İskurt’un da katıldığı törende bir konuşma yapan Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, ‘Örtü Tabakası Sınırlı Olan Zayıf Zeminlerde Açılan Büyük Kesitli Tüneller İçin Özel Çözümler’  ile ‘Tünel Proje ve Yapım Tekniğindeki Gelişmeler’ hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen raylı sistem projelerinin birçoğunda tünellerin bulunduğuna dikkat çeken Genel Müdür Eyigün, zemin yapısına, jeojolik duruma ve coğrafyaya göre farklı tünel yöntemleri kullanıldığını belirtti. Türkiye’nin tünelcilik konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında olduğunu kaydeden Eyigün, geçmişte tünel konusunda önemli bazı projelerde zorluklar yaşandığını ancak bu zorlukların mühendislik yöntemleriyle aşıldığını söyledi.

Tünelcilik kongresinde bir sunum yapan AYGM Marmaray Bölge Müdürü Doç. Dr. Nurdan Apaydın ise; AYGM tarafından İstanbul’da hayata geçirilen ve yapılması planlanan raylı sistem projeleri hakkında bilgi verdi.

Fotoğraflar