AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı hizmete açıldı

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete açıldı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımı sağlayacağını belirterek, "Tasarım hızı 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla günde 600 bin yolcuya hizmet verecek" dedi.
Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, 3,3 kilometre uzunluğundaki AKM-Gar-Kızılay metrosunun tamamlanmasıyla, Bakanlık tarafından Ankara’ya kazandırdıkları metro hattı uzunluğunun toplam 44,5 kilometreyi bulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Gar İstasyonu, Adliye İstasyonu ve Kızılay İstasyonu olmak üzere 3 istasyondan oluşan bu hattımız, Keçiören’den Kızılay’a aktarmasız metro ulaşımı sağlaması açısından çok önemli bir projedir, tasarım hızı 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla günde 600 bin yolcuya hizmet verecek. Hattaki ilk istasyon olan Gar İstasyonu’ndan vatandaşlarımız, YHT Gar'a ulaşacak, Başkentray ve Ankaray’a aktarma yapabilecekler. İkinci istasyon olan Adliye İstasyonu’nda ise M1 hattına, Başkentray’a aktarma mümkün olacak. Son istasyon olan Kızılay İstasyonu’ndan ise Batıkent Metrosu’na, Çayyolu Metrosu’na ve Ankaray metrosuna aktarma var. Ayrıca metro hattımızla birlikte AKM istasyonunda 22 bin metrekare kapalı alana ve 335 araç kapasitesine sahip bir otoparkı da Ankara’nın hizmetine sunuyoruz."