Küçük Çamlıca TV - Radyo Kulesinde Sona Doğru

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını kaydetti.

İstanbul'a yemyeşil bir Çamlıca kazandırmak istediklerini belirten Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu,"Çamlıca'daki metal ormanı temizleyerek İstanbullu vatandaşlarımızı yemyeşil bir Çamlıca'ya kavuşturacağız. Böylelikle hem Türk yayıncılığını zamanın şartlarını yakalamış, akıllı, şık ve çevreci bir yapıyla buluşturuyoruz hem de İstanbul'a turizm değeri olan simgesel bir yapı kazandırıyoruz.” dedi.

369 metre yüksekliğe sahip, 10 bin metrekarelik alana inşa edilen ve Avrupa'nın en yüksek kulesi olan Küçük Çamlıca TV- Radyo Kulesi'nin deniz seviyesinden 587 metre yüksekte olduğunu kaydeden Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, Kulenin İstanbul'un yeni turistik merkezi olacağını dile getirdi ve seyir katları ile restoranların da yakın zamanda hizmete gireceğini ifade etti.

Bazı radyo gruplarının Büyük Çamlıca'daki idari binalarını da ziyaret eden Bakanımız Adil Karaismailoğlu, Büyük ve Küçük Çamlıca'daki antenlerden yayın yapan 100 radyonun yayınlarını yeni kuleye taşıma işlemlerinin tamamlandığını belirtti.

Fotoğraflar