Rize - Artvin Havalimanı Bölgeye Büyük Katkılar Sağlayacak

Rize- Artvin Havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, havalimanının bölgenin istihdamına, turizmine ve üretimine büyük katkıları olacağını söyledi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın Türkiye'de ikinci denize dolgu yapılacak havalimanı olduğuna dikkati çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu, "Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 2 milyon 800 bin metrekarelik alanda çalışma yapıyoruz. Dolgu kısımları bu yılsonu itibarıyla tamamlanmış olacak. Toplamda 100 milyon ton dolgu var, bunun şu anda 70 milyon tonu tamamlanmış durumda" dedi.

Rize-Artvin Havalimanı'nında üst yapı işlerinin de başladığını vurgulayan Sayın Bakanımız, sözlerine şu şekilde devam etti:

"İnşaatın şekli ortaya çıktı, kule imalatları devam ediyor, Sahil Yolu ile Rize-Artvin Havalimanı bağlantısını yapacak olan köprülü kavşağımızda da çalışmalar başladı. Havalimanı bittiğinde 3 milyon yolcu kapasiteli, 3 bin metre uzunluğunda çok değerli bir yatırım olacak. Çalışmalar da büyük bir özveriyle devam ediyor. Havalimanımız hem denize dolgu olması itibarıyla hem mimari yapısı, üst yapısı itibarıyla çok özel bir havalimanı. İnşallah burayı hep birlikte bölgenin huzuruna, hizmetine açacağız. Burası açıldığında bölgenin istihdamına, turizmine, üretimine büyük katkıları olacak."

"RİZE İYİDERE LOJİSTİK LİMANI'NDA DA ÇALIŞMALAR BAŞLADI"

Bölgeye lojistik anlamda büyük değer katacak, Rize İyidere Lojistik Limanı'nda da çalışmaların başladığını belirten Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu,"Bölgeye lojistik anlamda büyük değer katacak, Rize İyidere Lojistik Limanı'nda da çalışmalar başladı. Burası da lojistik bir üst olarak çok önemli bir yer olacak. Ovit Tüneli, Dallıkavak Tüneli, Kırık Tüneli, yine Salarha tünelleri, bunun gibi pek çok projemiz bir bir bitecek, buraya değer katacak" ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar